Today is not a good day


Driftig eller inte?

Onsdag hela dagen och jag har vaknat på helt fel sida, den omotiverade sidan. Sidan som inte har lust till någonting annat än att ligga gömd under täcket hela dagen lång och kika på film eller pilla sig i naveln. Varför har man sådana dagar för? Just idag hade jag väl gott kunnat vara driftig och få allt tråkigt gjort som jag annars inte har tid med. Städa, tvätta, damma, reda ut stöket, rensa skåpen, slänga skräp. Allt det där som det är så skönt att få bukt med. Men icke sa nicke, för just idag vill jag ingenting. Det enda jag i skrivande stund känner för är en långpromenad för att rensa tankarna lite men det vågar jag mig inte på för det får jag lida för i efterhand. Jag fullkomligt avskyr dagar när man inte kan ta sig för något för det bara känns åt fanders. Jag är inte arg, ledsen eller deppig. Jag har bara en hemsk, omotiverad dag!

Om jag börjar med att bädda sängen kanske resten reder sig? Om inte slänger jag på filmen som jag missade att avbeställa förra månaden. Känns som bra tajming nu när pengarna fullkomligt flödar. En film för ett par hundra, som dessutom inte verkar vara speciellt bra. Bitter? Jag? Inte alls.. bara lite smått irriterad.

Nog med negativiteter, nu ska jag frulla lite sen får jag se hur dagen artar sig.
Inga krav idag! 

Höjdpunkt nummer åtta

Att få ett e-mail


Hey hey heey!


En öl i solen är inte helt fel



 


Med benet i högläge och "Hey Soul sister" på högsta volym utmanar jag dagen. Måndag idag och första dagen på en spännande vecka. Det är mycket som händer de närmsta dagarna. Valborgsmässoafton stundar och Uppsala ska besökas med töserna vilket jag verkligen ser fram emot. Det är alltid skönt med ett miljöombyte, speciellt när man har superbt sällskap i form av goda vänner.

Som tidigare nämnt var jag och Lu till storstan i helgen för att se Bounce i Globen. Vilken kanonlördag det hela blev. Efter ett par timmar på stan, förvånansvärt lite shopping, öl i solen och x antal koppar kaffe och tjatter avslutade vi kvällen på Globens läktare med Bounce som underhållning. Vilken häftig upplevelse. Takt o ton som ingen kan tänka sig, fabulöst, fantastiskt, underbart. Efter några för få timmars sömn hoppade vi på tåget mot Kattneby igår morse. Vi var nog båda hemma och vända i princip för bara någon timma efter att vi klivit innanför dörren var det så dags att bege sig till Vagnhärad med fotbollstjejerna.

Laget hade seriepremiär igår och jag liksom de flesta andra undrar vad katten det var som hände egentligen? Vi föll ihop totalt och presterade i princip ingenting. Vi hade inte en enda farlig målchans vilket säger ganska mycket. Man skulle lätt kunna tro att ett helt nykomponerat lag entrade planen. Fördelen med denna "ihopklappning" är att nu kan det bara bli bättre, för så mycket värre än det var igår kan det omöjligen bli. Tjejerna får ladda om och se till att ta revansch mot nästkommande helgs motstånd.

Idag står fika, möte och jobb på schemat.


Höjdpunkt nummer sju

Att köra en tur efter en fin väg


Se upp 08-or!



Har man sin postlåda i 08-området bör man i dagarna två, vilket betyder idag och imorrn, se sig för lite extra. Speciellt om man framför ett fordon i innerstan. För idag släpps korna (läs bondtöserna Lu o C) till vardags hemmahörande i lilla Kattneby, ut på grönbete. Med grönbete menas storstan, och i detta fall huvudstaden Stockholm. Tror inte vi lär skutta och hoppa, ställa oss på händer, sparka bakut och vicka hejdlöst på rumporna likt kossorna första gången de vidrör gräset efter en vinter i en ladugård. Men jag har en känsla av att vi i ren förvirring skulle kunna fara hit och dit, lite smått wild and crazy. Inte bara en utan två lantisar i storstan. Du förstår säkert? Ser du likheten?

Tanken på att införskaffa en tröja med texten "inte från stan, hemmahörandes på landet" på ryggen, känns inte längre så långt borta. Skulle då alla dessa stressade storstadsmänniskor ha förståelse för om man råkar blockera omkörningsfilen i rulltrappan, eller hoppa på fel tunnelbanetåg eller tar sådär ickestorstadsmycket (!) lång tid på sig i kassan? Jag undrar jag... Hursom är jag konstigt nog inte ett dugg orolig. Har man klarat sig genom Londons, Bryssels och Bangkoks kollektivtrafik klarar man nog av Stockholms också.

Rapport om helgen kommer förmodligen imorrn kväll. På återskrivande/läsande folk's!


Höjdpunkt nummer sex

Att höra sin favoritlåt på radion



Oacceptabelt


Vad är det för väder som vädergudarna straffar oss med? Snö i vad som känns som mängder och i slutet av april dessutom. Nu borde värmen vara på ingång med råge, solen lysa från en klarblå himmel och gräset grönska. Jag vägrar, tjurar, strejkar, avskyr, går i ide, kryper ner under täcket och försvinner för resten av dagen. Jathäiijernäääiij!

Nu är tågbiljetten till Estockholmo bokad/köpt/fixad/kirrad så iväg och även hem kommer vi oavsett hur mycket pengar vi spenderar. Känns riktigt skoj och spännande. Även om jag numera tror mig veta vad som ska hända och ske, moahaha. Superbt, fantastiskt, fabulöst, gräijt!


Höjdpunkt nummer fem

En speciell blick



Jag har då inte tur med vädret


En fika med Lu har stått på dagens att-göra-lista. Inga onyttiga varianter
som dessa på bilden nedan intogs dock. Nya tider och nya vanor är det som
gäller. Sötsakerna får vänta till helgen.





Snö? I april? Är det vad man brukar kalla för typiskt aprilväder? Sol, sommarvärme och lätta kläder ena dagen och snö, kyla och vinterjacka nästa? Kan inte annat än skratta åt allt detta elände. Man ska tydligen inte hoppas och tro för mycket för då blir man bara besviken. Är det någon oskriven lag eller regel som säger att solen ska gå i moln och himlen öppna sig för diverse varianter av nederbörd när jag är ledig? Trodde någonstans att jag skulle ha flytet för en gångs skull och få några dagars solande på balkongen under min ledighet. Men nej, han där uppe ovan molnen ville tydligen annat. Men kommer inte solen till mig så tar jag mig till solen istället. Jag besökte kärringgrillen för någon timma sedan.

Har varit och gjort stan osäker med Lu på förmiddagen. Vi kikade in på möbelmagasinet en sväng och jag hittade ett sidobord som jag så länge gått o funderat på att skaffa. Tror det skulle göra sig alla tiders bredvid min kökssoffa. Lite ny färg och nya knoppar bara så blir det nog jättefint. Billigt var det också så jag tror jag slår till i eftermiddag.

Innan press i kärringgrillen passade vi på att unna oss en fika och lite tjatter på Sultans. Inga onyttigheter dock, som nämnt i ovan text. Godsaker är svåra att motstå mest hela tiden men det är skärpning som gäller nu om vi inte ska behöva bada i vassen i sommar. Beach 2010 känns lite väl nära faktiskt måste erkännas. Så otränad som jag är i år har jag nog aldrig varit. Men, det är bara att gilla läget antar jag...

Höjdpunkt nummer fyra

Ett varmt bad



En naturlig höjdpunkt


Tisdag, tisdag hela långa dagen och ledighet vilket känns behövligt efter gårdagens oxpass. Har träningen avklarad (var iväg imorse o svettades) vilket känns helt fantastiskt skönt just nu. Det betyder att jag, bortsett från ett möte på em, har hela dagen på mig att göra precis vad jag vill. Inga direkta måsten, bara njuta av ledighet och ta timmarna, minuterna, sekunderna som de kommer. En film eller två, x antal timmar på facebook och msn eller läsning och pill i naveln. Jag trivs, jag njuter, jag mår finfint.

Seriepremiären närmar sig och tjejerna har två träningar kvar tills dess. Jag hoppas så att gräsmattorna är redo för fotbollslir. För en premiär ska spelas på gräs, inte konstgräs. Känslan blir liksom inte densamma då. Så RA (solguden alltså) släng iväg lite, eller mycket vid närmare eftertanke, sol på oss.

Tänk att vatten kan vara så gott. Det är banne mig livets dryck. Bara en liten parentes!

Varteftersom dagarna går och vi bläddrar framåt i almanackan närmar sig också min och Lu:s trip till storstan. Vi kastar oss på tåget (det är vi duktiga på) lördag morgon för att spendera hela långa dagen i storstadsstressen. Tror dock inte att att just stressen tar speciellt på oss lugna bondtöser. Gissar att vi sätter oss ner med varsin kopp kaffe eller öl (!) och kikar på folket som hetsar hit och dit. Njuter av att vi inte behöver skynda överallt. Ska bli skönt med lite miljöombyte, det behövs.

Höjdpunkt nummer tre

Att bli förälskad



Tidig söndagsmorgon


Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små



Solen skiner från en, i skrivande stund, klarblå himmel. Termometern visar på fem plusgrader och det ser riktigt skönt ut utanför fönstret, bortsett från vindarna som tar i träden då och då. Det känns som om våren är på ingång på riktigt (hoppas det är så denna gång) för tittar man riktigt noga på björkarna ser det ut som om de små gröna bladen är på väg fram. Gröna blad och  värme = pollen - då har vi vår gott folk! Hursom är sol från en klarblå himmel en underbar start på dagen.

Det smattrar hemtrevligt från kaffebryggaren på köksbänken och kaffedoften sprider sig i hela lägenheten. Inget är som det efterlängtade morgonkaffet. Ett par koppar morgonkaffe i lugn är underbart, speciellt en söndagmorgon. Söndagmorgnar medför ett speciellt vilolugn på något vis. Ingen stress, inga måsten, bara vara och njuta.  

Idag är jag uppe med tuppen. Vaknade strax efter att klockan slagit 06.00 men valde att ligga kvar i sängen o "gona" mig lite. Tvingade mina grön-grå-blå att vara stängda några aningens minuter till. Det är ju trots allt ledig söndag för min del och det måste tas till vara på.

Jag fortsätter smutta på mitt goda morgonkaffe och kryper ner under täcket i sängen igen för att läsa lite. Idag står förhoppningsvis auktion på schemat. Det var år och dagar sedan jag var iväg och kikade på folk som ropade och budade hej vilt. Kommer ihåg att vi brukade åka på auktion när jag var liten, en alltid lika uppskattad utflykt. Så nu är det på tiden att vi far iväg igen.

Framåt lunch är det återigen dags för match för mitt fotbollsgalna lag. Genrep inför nästkommande helgs seriepremiär. Hoppas att tjejerna är laddade till tänderna, för det är jag - alltid!

Höjdpunkt nummer två

Ingen kö i affären


Jobb, halvårstest, fotbollssug o ledighet



Solbränd, vältränad, motiverad som ingen annan
och med benet i paket - nyopererad alltså





Sådär sa hon och klappade händerna.
Nu har jag gjort mina oxveckor och njuter av en ledig helg, en hel ledig helg. En ledig lördag och söndag, vilket känns som evigheter sen. Min kropp har fullkomligt skrikit efter lediga dagar, huvudet har känts tungt och det har varit jobbigt att ta sig ur sängen trots det fina vädret som alltid annars underlättar. När jag vaknade igår morse och fick se snö (!) utanför fönstret var jag färdig att återigen krypa ner under täcket och sova bort dagen.

I takt med att allt fler vårtecken visar upp sig spritter det allt mer i mina fotbollsben. Tjejerna har gjort sin första grästräning och jag är otäckt avundsjuk. Den första grästräningen är speciell och helig, den gick jag miste om i år pga. mitt förbaskade knä. Kan inte låta bli att undra: Varför just jag? Varför just en knäskada? Varför? Tiden har visserligen gått ganska fort (det bär mig emot att erkänna men så är det). Det är snart 7 månader sedan och jag fungerar hyffsat. Har genomfört halvårstest med min sjukgymnast och allt ser riktigt bra ut. Jag springer och förflyttar mig fram-, bak- och sidleds obehindrat och styrkan har blivit bra mycket bättre än innan op. Nu är det bara att fortsätta kämpa med alla styrkeövningar och försöka bli kvitt dessa hjärnspöken. Det sistnämnda tycks vara det svåraste.

Det värsta är att om jag fortsätter i den här takten kommer jag behöva köpa nya brallor, lårmusklerna får inte plats(!) haha. Kan bli en dyr historia det här, men vad gör man inte för lite fotbollslir. 

För ett tag sedan hittade jag ett skriveri om femtio av livets naturliga höjdpunkter som jag självklart vill dela med mig av. Tänkte mig en höjdpunktsstart idag, so here you go! 

Höjdpunkt nummer ett

Att skratta så mycket att man får ont i magen




Att fånga en fjäril


Det finns en sång och en dröm
om en lycka så öm
för oss som alltid ska till
att fånga en fjäril

Fick syn på en citronfjäril idag när jag var ute och promenixade. Ett riktigt vårtecken inte sant? När jag sen slagit mig ner på balkongen dök en nässelfjäril upp, eller nektarfjäril som jag alltid kallar dem. Troligtvis pga att just en sådan finns på juicepaketen. Nu är det bara vitsippor och blåsippor som saknas...

Match idag, kl 20.00 piiiip



Sommartankar


Varma vindar, smultron på ett strå, sand mellan tårna, cabriolets, blonda slingor, hallonsaft, metspön, musik, fjärilar, skolavslutning, picknick, semester, ljumma kvällar, fågelsång, mjukglass, grillat, stekande timmar på stranden, öl, brunbrända ben, sju sorters blommor, solglasögon, grönt gräs, fräknar, äppelblom, cykelturer, klänning, bara fötter, myggbett, midsommar, varmt regn, färskpotatis, solrosor, blå himmel, fotboll, nattbad, glädje, humlor, korsdrag, kärlek, motorcyklar, bara axlar, vattenmelon, sträckläsning, allsång, bikiniränder, isthe, drömmar, bryggor, maskrosor, en stund i hängmattan, havet, jordgubbar med mjölk 

Sommaren har mycket mera att ge, åt din och min fantasi

Heaven, I'm in heaven...



Våfflor igen?


Har efter att ha checkat ut från das work varit o handlat som alla andra dårar här i stan. Hur dum får man vara att man beger sig till mataffären för att handla en fredag? Efter klockan tre dessutom. Vad har vi för datum idag egentligen? Löningshelg? Bidragshelg? Pensionshelg? Nej, inte mig veteligen. Kan bli galen när det är sådär mycket folk i affären, så mycket folk att man knappt tar sig fram. Det enda som funkar är att lägga sikte på det man vill åt för att sen göra slag i saken på en gång, annars kan tillfället gå en förbi. Är man sen inte snabb i vändningarna och bra på att parera kan det hela resultera i en rejält matkrock. Tack o lov gick turen genom kassan överkomligt fort och kalaset blev inte så dyrt som jag först räknat med.  

Är otäckt sugen på våfflor idag igen. Känns inte som det var så värst länge sedan det gräddades hej vilt här i lyan. Får man grädda våfflor till middag en fredagkväll?

Nu hoppar jag i min gröna fara/padda/pärla och far ut på landet för att hämta lillebror, som den underbara storasyster jag är.

Until I write again, take care!

 


Såhär på kvällskvisten


Efter att ha stekt i kärringgrillen i en sisådär tretton minuter (jag stod inte ut de fjorton jag betalade för) har jag slagit ner ändalykten på min fina kökssoffa. Tretton och en halv brännheta minuter, ett par rödbrända skinkor och en något brunare hudton senare känner jag mig lite fräschare. Om det sen är fallet, vad gäller det sistnämnda, eller om spegeln ljuger mig rakt upp i face:t är en annan femma. 

Känslan av en aningens fräschare kroppsfärg finns där men jag måste erkänna att jag samtidigt känner mig lite smått smutsig. Mina små hjärnceller kan nämligen inte låta bli att fundera på hur många halvnakna människor jag just delat solarium med. Delad svett, delad luft och delade bakterier, hualigen. Nejnej, undan med sådana tankar och vidare till koppen med te jag har ståendes brevid min kära dator. Jo jag skrev visst "min kära dator". Morbror har varit i farten och fixat och trixat lite så nu funkar min kära fyrkantiga låda med tangenter. En längre tid förhoppningsvis...

Självklart är det tepåsen med smak av citron och ingefära som guppar i det ångvarma vattnet i min fina tekopp, som jag för övrigt fått av moster. Citron med ingefära och svart vinbär tillhör tefavoriterna. Jag har tänt ljus i hela lägenheten, mysfaktor så det heter duga och det enda ljudet som hörs är surret från datorn och tickandet från köksklockan. Inom några få sekunder är det slut på tickandet o surrandet för jag står inte ut speciellt länge utan musik. Melissa Horn får stå för underhållningen ikväll. Tänkvärda och rogivande låtar, helt klart ett hett tips.

Nu drar jag mig tillbaka. Soffan ropar högt, högt på mig och filten på soffryggen ser sådär härlig och mysigt inbjudande ut. Jobb och besiktning av bilen står på schemat för morgondagen. I skrivande stund önskar jag att jag hade två lediga dagar denna helg. Enbart ledig söndag känns som en ledig dag för lite. Min kropp behöver lugna morgnar utan måsten...

Kan man köpa ett knippe tålamod någonstans tro? Jag är i desperat behov av ett med två eller tre i reserv...


Bakom mina solglajjer...


...kan jag va' mig själv (utan dem med för den delen)



Så här på morgonkvisten ser det ljust ut på himlen. Solen kämpar sig fram så idag åker glajjerna på igen, inte en dag för sent. Från mappen april 2010 på spotify har jag valt att lyssna på nya favoriten Hey soul sister med Save me, San Fransisco. Musiken skrålar ur mina små datorhögtalare, jag blir så glad. Energin fullkomligt sprudlar när jag lyssnar på denna bit.

Frukost, tandborstning (viktigt!) sen off to work. Hoppas hinna med ett träningspass i em också. Det kliar ordentligt i mina fotbollsben.

Mer sol åt folket!

Back on track


Staden stinkbomb


Är nyss hemkommen efter en promenad i staden stinkbomb. En promenad på ca 30 minuter resulterade i ungefär trehundrafemtioelva snedsteg för att undvika alla dessa äckliga, stora avfallshögar som våra fyrbenta vänner lämnat efter sig. Blir så irriterad på alla dessa hundägare som tycks vara alltför bekväma för att plocka upp skiten efter sina jyckar. Äckligt, vidrigt snuskigt! Det luktar apa överallt och skiten ligger som ett stort, illaluktande moln över hela stan - staden stinkbomb för mig numera kallad. Det som göms i snö kommer upp i tö, uäääh!

Jag är inte förbannad, bara lite smått irriterad.

Live the life you love

 

 


Damdidadaam

 


Återigen tänker jag printa ett par rader om det nu så omtalade, 
underbara vädret. Det var då ett jävla tjat tänker du säkert. Du som just idag valt att lägga ögonen på just min blogg. Mjo, kan så vara. Men ett ack så nödvänigt "jävla tjat". Så efterlängtad som värmen är i år har den nog aldrig varit.

Solen lyser stark och får oss vår- och sommartörstande människor på ett fantastiskt humör. Äntligen, änliten går vi mot ljusare tider på riktigt. Påsken med alla dess färgglada fjädrar o söta påskkärringar är förbi. Dygnets timmar blir allt ljusare, graderna kryper uppåt och snön smälter så sakteligen bort. Det knoppas i rabatterna, tussilago trängs med snödroppar och krokus. Gräsmattorna kämpar med att göra sig redo för fotbollssäsongens seriestart.

Efter promenad, cykeltur och x antal timmar i solen på balkongen drar jag mig tillbaka. Kryper upp i soffan under en filt med en välförtjänt fruktsallad och kikar på en film. Söndagkvällar är till för mys...

Forever can never be long enough for me


RSS 2.0