Mammsens dag


Tiden fullkomligt susar förbi, det är knappt jag hänger med. Maj månad har svept förbi utan att man knappt hunnit stanna upp och reflektera över att det faktiskt är vår och att sommaren är på ingång. De varma dagarna med solsken från en klarblå himmel har hållt sig på avstånd och de få dagar det varit toppenväder har jag lyckats pricka in jobb. Jag och vädergudarna kompar inte riktigt för tillfället och har så aldrig tidigare gjort heller för den delen. Ledighet=sämre väder, why?

På självaste Mors Dag strålar solen och det ser riktigt skönt ut utanför fönstret idag. Denna söndag går jag in extra för att jobba. I och med att jag jobbar idag kommer jag kunna spendera hela fyra dagar i Göteborg i mitten på juni då jag och familjen drar iväg för att göra Liseberg osäkert. Ser verkligen fram emot att återigen besöka Götet. Liseberg har jag inte varit på sedan jag var riktigt liten så det är på tiden. Att sen få åka med syskonen, deras respektive och mamma gör att det hela inte kan bli annat än toppen. Om jag och vädergudarna för en gångs skull kan kompa så vore det önskvärt att solen strålar och värmen visar sig just dessa dagar.

Är i valet och kvalet om jag ska välja den gröna räserfräsern idag eller om den blåa ska rastas, till jobbet. Borde egentligen välja det sistnämnda så jag åtminstone får lite träning denna helg. Aja, hoppas hursom hinna med en vända i spåret i eftermiddag så antar att det kvittar egentligen.

Kaffet kallnar så jag återgår till koppen på bordet

Ha en finfin dag ni som är lediga, ni andra som jobbar också såklart!

Höjdpunkt nummer sexton

Ett bubbelbad

 


En fredag sisåhär


Strålande sol, molnfylld himmel, tryckande hetta, bara ben, svettpärlor på näsan, fräknar, vatten i mängder, långpromenad, solglasögon, ljumma vindar, fika med en god vän, tips på fix o trix - Kan sammanfatta dagen hittills väldigt bra.

Nu väntar mat på balkongen i den härligt, ljumma kvällsluften och därefter ska jag nog iväg på fotboll med Krut-Rut. So long gott folk!

"Så vi blundar
 Ja, vi blundar
 Vi bara blundar
 Fast vi ser
 Nånstans finns det, det vi hade, som var bra
 Ja, nånstans finns det kvar en plats där vi kan va
 Du och jag"

Höjdpunkt nummer femton

En entimmes långt telefonsamtal



tjugonde maj tvåtusentio





Solrosor är banne mig de vackraste/finaste blommorna som finns. Jag fullkomligt älskar solrosor. Det finns många härliga blommor men solrosor och, icke att förglömma, ett knippe tulpaner är de absolut finaste i blomvärlden.

Kunde jag så skulle jag ha ett knippe tulpaner eller solrosor på köksbordet vareviga dag...

Nu har det varit riktig sommarvärme ute i några dagar vilket vi tackar och bockar för. Tänk om solen kunde visa sig lite mer bara. Men, man ska inte kräva alltför mkt utan försöka vara nöjd med det lilla som tidigare nämnt. Även om solen håller sig borta trivs jag ganska bra ändå. Igår regnade det och det mullrade mysigt en bit härifrån. Bara de vackra blixtarna som saknades. Jag älskar inte bara solen som sommaren ger utan även den underbart fina åskan. Mer av den varan i sommar, tack!

I skrivande stund strömmar en så underbart vacker låt ur högtalarna. Vacker o Lugn med Hovet är en helt fantastisk låt. "Jag går genom regnet och det lugnar mina darrande händer. Jag går genom tystnaden men den skrämmer inte längre mig. Jag vill stanna här, hålla om dig en stund. Jag vill stanna här, du är vacker o lugn..."

Även detta inlägg printas med en kopp kaffe vid sidan av. Bäst jag återgår till den innan kaffet svalnar. Sen hurtar jag nog iväg på min blåa räserfräser Krut-Rut för lite hårdkörning i gymmet.

Höjdpunkt nummer fjorton

Att le inombords åt en gammal historia



Underligt


Konstigt det kan vara. Hur man peridovis har så mycket att skriva att det knappt ryms i vare sig huvud eller blogg. Andra perioder, som denna jag befinner mig i just nu, har jag absolut ingenting vettigt att printa. Hur mycket jag än letar och söker i den nordligaste delen av kroppen, med det menat huvudet, finner jag nada, zero. Inget intressant, vettigt, skrivvärdigt.

Hursom är jag ledig idag, har hela tre dagars ledighet på schema vilket känns väldigt konstigt. Så många dagar i sträck har jag inte varit ledig på evigheter. Dessvärre är den ofrivillig, skulle mer än gärna jobba mer just nu. Men man får vara nöjd med det lilla gissar jag. Risken/chansen finns att det blir oändligt med jobb i sommar istället.

Nu ska jag återgå till kaffet, sen blir det lite frulle och förhoppningsvis en hel del bravader under dagen.

Höjdpunkt nummer tretton

Varma handdukar



Vårkänslor


Den elfte maj och vädret gör verkligen skäl för datumet. Solen skiner från en blå himmel och det ser riktigt skönt ut utanför fönstret. När vädret är på topp ska en annan iväg till jobbet. Typiskt! Varför var det regnrusktristträligtväder igår när jag var ledig o inte idag? Aja, det är bara att gilla läget. Jag knaprar vidare på min morot och accepterar att vädergudarna tydligen inte vill som jag vill.

Off I go, have a nice day folks!


Höjdpunkt nummer tolv

Choklad-, vanilj- eller jordgubbsmilkshake



Andas o räkna till tio...


...andas o räkna till tio. Upprepa en sisådär tre, fyra gånger så kanske lugnet behagar infinna sig.
Jag blir så frustrerad när min dator lever sitt egna liv istället för att leva det liv jag vill att den ska leva. Kort o gott. Min dator strejkar när helst den strejka vill och jag vägrar att acceptera det. Tekniska prylar, pyttsan!

Har egentligen inget vettigt att printa men det liksom kliar lite i fingrarna. Har jobbat de senaste dagarna, hunnit med en o annan kort promenad. Löptränat en del efter mitt upptrappningsschema, fått knät tejpat i en oerhört vacker, turkos färg och försökt njuta en aning av solen som faktiskt visat sig en hel del denna vecka. Idag är det fredag och jag har två arbetsdagar kvar denna vecka, sen får jag gå på ledighet i en heeel dag. Vet inte riktigt vad kvällen har att erbjuda men det visar sig.

Nu ska jag kasta i mig lite ätbart sen bär det av på min blåa räserfräser. Det gröna räserfräsern får vila idag. Håll tummarna för att regnet utbelir.

Glömde att bjuda med mig av en ny höjdpunkt häromdagen så här kommer en ny.
Höjdpunkt nummer elva

Att fnissa

 


Grillpremiär


Sitter i skrivande stund hos min älskade mor och bror. Från datorns högtalare strömmar det hög musik och från balkongen luktar det himmelskt gott från köttet som fräser på elgrillen. Idag har vi grillpemiär. Grillat med sallad och halloumiost, det kan knappast bli bättre. Skulle vara en öl då som skulle kunna förgylla det hela ytterligare. Jag älskar grillat!

Nu börjar det bli klart så off I go..

Kul med lite kommentarer förresten.
Keep up the good work friends!


Träffade på bror nummer två förut idag så min dag idag är gjord. Jag har en underbar familj!


Storseger


Det har skrivits hej vilt, här och där om vår storseger igår. För en sådan seger kan man inte prata sönder eller tjata för mycket om. En av årets psykiskt mest viktiga match, derbymatchen mot Floda, resulterade i en vinst på 10-0. Lagkamraterna sken ikapp med solen och jag liksom publiken på dryga 100 pers likaså. Galant om jag får säga't själv. Tempot var kanske inte det högsta men en vinst är en vinst och tre poäng med 10 mål gjorda måste höjas. Hoppas innerligt att vi kan ta med oss det positiva till nästa helgs drabbning då motståndet lär vara aningen tuffare.

Blir motiverad som bara den när jag ser att det går så bra för tjejerna i laget. Snart, snart är jag där själv.. Om allt går som det ska vill säga. Har precis packat väskan för efter jobbet blir det ett träningspass.

Just idag är jag stark!

Höjdpunkt nummer tio (passar ju bra iom vinsten med tio bollar igår)

Att hitta tröjan man så gärna vill ha, på REA



Sköna maj välkommen!





2010-05-02 är datumet för dagen, vilket betyder att våren är här och sommaren närmar sig med stormsteg. Utanför fönstret skiner solen från en klarblå himmel och det grönskar på både träd och gräsmattor. Äntligen, äntligen kommer det där riktiga vårvädret.

Helgen som varit har spenderats i Uppsala i goda vänners lag. Det har varit riktigt skönt att komma hemifrån och få se något annat än det som dagligen möter en här hemma. När det sen görs med underbara vänner kan det inte bli annat än toppen. Maj och Valborg har firats in med picknick båståendes av champagne och jordgubbar och lite annat smått och gott. Efter en mysig eftermiddag avslutades Valborgsmässoafton med en utång på Uppsala by. Shake it!

Imorse vaknade jag ruskigt tidigt som vanligt men vände på mig och lyckades somna om. När jag sen återigen vaknade till liv och fick se att solen strålade för fullt utanför fönstret fullkomligt kastade jag mig ur sängen för att påbörja dagen. Idag är det återigen fotboll som gäller, laget har ett derbymöte på eftermiddagen som jag självklart ska närvara vid. Kan man inte spela själv får man hejja för allt man är värd vid sidan av istället. Jag längtar så till den dagen då jag själv kan vara med lite granna.

Nu ska jag återgå till min kaffekopp och fortsätta leta sköna sommarlåtar, heta tips är välkomna!

Höjdpunkt nummer nio

Att ligga i sängen o höra regnet utanför



RSS 2.0