Underbara vänner




I helgen som var bjöds det till bröllop i Julita kyrka. Ella o Puttes dag med stord D stod för dörren och alla vänner hade samlats för att närvara. Det höstruggigt, stormlika busvädret fick oss alla att hacka tänder och våra näsor att lysa röda, men vid första anblicken av det vackra brudparet tinade nog de flesta av kyrkans besökare. Jag är övertygad om att jag talar för alla när jag säger att det blev en otroligt lyckad och fantastisk dag och kväll. Fina tal och talare avlöste varandra, ett och annat jippo med pussar hit och dit och efter en trerätters middag avslutades kvällen med dans till fabulös musik. Musik som passar oss alldeles utmärkt. Vi höll låda ordentligt bör tilläggas och när jag till slut kröp i säng vid fyratiden på morgonen värkte mina fötter som aldrig förr. Men det var det helt klart värt.

Jag hade en fantastisk dag och kväll i mina underbara vänners sällskap. 


Årets mest onyttiga frukost


Att äta smörgås till frukost, mellis, kvällsmål, ja överhuvudtaget är mig emot. Detta gäller även godis och sötsaker i veckorna då jag försöker ägna mig åt sådana otyg på helgerna. Idag, denna måndag den 27e september bestämde jag mig för en korsning av dessa två vilket resulterade i en frukost beståendes av Nutella, smörgås och kaffe såklart. Sockerkick AB och en frukost beståendes av absolut ingenting vettigt eller nyttigt känns som ett smart och klokt val av dagens första mål när man har en tid på blodgivarcentralen inbokad. Jag skäms, som jag skäms. Hemska, hemska jag.

Kan kanske tyckas att en sådan frukost då eller då inte är något att riva upp himmel och jord för men med tanke på den senaste tidens godis-tårt-kak-bakelse-frosserier får det faktiskt vara nog. På jobbet göder de mig dagligen. "Ta en kaka till kaffet lilla vän", "Vi har bakat idag, ska du inte ha en bakelse till eftermiddagsfikat?" "En kaka hit eller dit kan du gott unna dig, du är ung, du rör på dig" säger de och sticker en kakburk under näsan på mig varje arbetsdag. Jovisst är det så, men när en "kaka hit eller dit" blir x antal kakor vareviga dag börjar det bli dags att bromsa och lägga i backen. Jag tackar gud för att jag nu i några veckor varit utan både bil och cykel och därför varit tvungen att gå till och från jobbet. Tack vara det har jag klarat mig från alltför trånga byxor och x antal nya volanger runt midjan. Uttrycken "Det finns en mening med allt" och "Det finns inget ont som inte för något gott med sig" kanske jag hade behövt lyssna lite extra till när jag svor och tjurade över att både bil och cykel var obrukbara. Jag klarade mig mycket väl utan mina räserfräsar. Men det är ju alltid lätt att vara efterklok.

Nu får det hursom vara slut på dessa onyttigheter. Skärpning med stort S står för dörren och jag ska tänka mig för från och med nu. Resterna i Nutellaburken får lillebror skrapa upp och övriga sötsaker jag har här hemma ska kastas. Det är fullkomligt livsfarligt att ha godsaker liggandes...

So long folks!



Tänkvärda rader...



Vänner är änglar som lyfter dina fötter,
när dina egna vingar har glömt bort hur man flyger


Beroende(n)


Tuttifruttigodis, rollokolor (helst gula), vaniljyoughurt med keso, banankolor, vichyvatten, knäckebröd med ost, cocacolaferraribilar, chips med dip, ostbollar och osthojar. Beroendets olika ansikten avlöser varandra. Okej för godis och chips i alla dess olika moderanger och smaker men hur kan man vara beroende av vaniljyoughurt med keso? Jag blir inte klok på mig själv...



Ventilering


Ibland är det så skönt att ventilera, "spy galla" och "tjata om" med någon som verkligen förstår vad man menar, TACK!

Vädret har för övrigt spelat mig x antal spratt idag. Från gråmulen, trist morgon till skaplig förmiddag med solglimtar. Ruggväder vid lunch, sol en sväng igen och spöregn på hemväg från jobbet. I skrivande stund skiner återigen solen, tack för det du underbara höst...

So long!


Höstpotpurri


Hösten knackar på och det är dags att lägga sommaren till minnet. I år har skiftningen från sommar till höst gått ovanligt fort. Jag hänger inte med och måst erkänna att jag hade hoppats på en aningens längre sommar. Många fasar för denna tid, tiden som förbereder oss inför det mörker och den kyla som komma skall. Men jag, jag älskar hösten och dess fina färger, dess klara och friska luft.
Jag välkomnar hösten med öppna armar!




Sommaravslut, varma färger, mössa, mörka kvällar, långpromenader, biobesök, picknick, löven skiftar färg, tjocka tröjor, tända ljus, myspys, skogspromenader, frisk luft, september, lingon, fingervantar, njutning av solens varma strålar under en filt, svampplockning, varm choklad, filmkvällar, strumpor, varma jackor, sträckläsning.


RSS 2.0