Sol i sinne...


Lördagar tycker jag om. Speciellt lediga sådana med strålande sol och sommarvärme. Denna lördag är en ledig dag med sol från en klarblå himmel. Temperaturen börjar så sakteligen krypa uppåt 20 grader och jag trivs, stormtrivs!

En kväll sisåhär


Efter en tidig morgon med långpromenad i den friska luften (skogen är helt underbar tidiga morgnar!), nybakta scones till frukost (mumma) och en hel del fotbollstittande under dagen tänker jag nu ta kväll och dra mig tillbaka. Är helt slut måste erkännas. Varför vet jag egentligen inte, har ingen direkt anledning. Ibland är det tufft att vara ledig, det kan göra en helt slut, dessutom gör den friska luften i mängder säkerligen sitt. Skämtåsido, helgen har varit bra. Riktigt bra! 


Nu laddar vi för en ny vecka...
Mer mys och kramar åt folket!

Måndag


Jag liksom många andra är allergisk mot måndagar, speciellt gråa och trista sådana. Även om vädret underlättar en hel del när man ska pallra sig iväg och slita blir jag så trött av detta trälväder.

Frukost, sen dags att bege sig...

Dagens citat


Det krävs mod att göra det som känns rätt

Tänkvärt inte sant? Hur ofta sker det inte att människor väljer den lättaste och smidigaste vägen pga bristande mod? Allt för ofta skulle jag dessvärre tro. Det är väl ändå inte att vara ärlig och rättvis mot sig själv? Inte direkt, det krävs mer mod åt folket!

Vaknade gruvligt tidigt imorse. Kan inte för mitt liv begripa varför mina små öppnas så tidigt som i ottan när jag ändå var vaken bra sent igår, jag är ju ledig idag! Kanske är en liten förladdning inför kommande arbetsvecka, upp tidigt så man kommer i fas?

Har varit vaken ett tag nu och hursom sitter jag iaf med kaffekoppen tryggt i knät. Inget är som det efterlängtade morgonkaffet: en bra start på dagen som förhoppningsvis kommer bli ännu bättre och bättre. Framåt eftermiddagen ska lille Adam namngivas hos kusinen och hennes kille. Vi blir visst uppåt 50 pers!

Nu borde jag pallra mig iväg på en morgonprommis, det ser såå skönt ut ute. Frisk luft och lite sol är välbehövligt just nu. Rensa lite tankar och funderingar.

Over and out

Känns som...

om det är dags för en uppdatering. Denna gång blir det en kort sådan, har ingen ro, lust, eller ork till att printa ner några längre varianter.

Sitter i skrivande stund och käkar en egenhändigt gjord wook på kyckling. Denna gång blev det inte särskilt gott, fick till någon mysko smak men det får duga till lilla mig. Bara äta och se glad ut, tänka på de fattiga barnen som inte har mat alls som päronen sa när man var liten.

Annars flyter allt på; jobba, äta, sova, jobba, äta, sova och en o annan fotbollsträning/match, för i ärlighetens namn hinner jag inte med så mycket mer. Den lilla lediga tid jag har går åt till återhämtning och vila. Jobbet är tufft, definitivt ingen dans på rosor som många tycks tro och vart jag än tittar tycker jag mig se barn, barn, barn överallt. I dagsläget får blotta åsynen av barn mig att tänka på de sjuka stackarna jag tar hand om om dagarna. Det liksom vänder sig i magen. Får mig att tänka på vad de genomlider, vilka tappra själar de faktiskt är!

Men jag vet att jag gör nytta, finns som stöd och jag gör så gott jag kan.

Kilar snart iväg på ett fotbollsderby på Backavallen: Värmbol-Flen,

Off I go!

/Miss C

Morsning!


Lördag = ledighet.

Vaknade 07:10 imorse o efter en snabb titt på klockan fick jag för mig att jag försovit mig. Förstå min lycka när jag insåg att jag denna dag inte måste ila iväg till tåg/tunnelbana/buss utan kunde ligga kvar o "morgongona" mig en stund. Just lördagarna känns det som om hela stan andas ledighet och jag insuper nu varenda ynka liten luftgnutta jag kan och förmår. Jag börjar min lördag nedbäddad i sängen med kaffekoppen på armlängds avstånd och datorn i knät - mys, soft, dejligt.

Finns en del "borde göra" och måsten idag men vid närmare eftertanke tror jag att jag struntar i det och skjuter det på framtiden! Det finns ju vettigare saker att göra än att... städa. Inte sant?

Framåt kvällen blir det lite grilla med töserna på landet. Det ser jag verkligen ser fram emot, vi har alltid så mysigt när vi ses. Innan dess kanske det blir en tur till IKEA och Linköping, om plånboken tillåter. Det visar sig...

Nu åter till kaffet o mys

/C

Ge mig sommar!




Goosh vad jag längtar till sol, värme, bara ben, bad, långa dagar på stranden, jordgubbar, glass i mängder och ljumma kvällar med grillat.

Utanför fönstret är det grått, tråk, mörkt och trist men just idag gör det mig inte ett dugg då hela långa dagen kommer spenderas på jobbet. Tyckte kurrens väderkarta visade dåligt väder även imorrn. Bra vädertajming för en gångs skull, tack för det! Håller tummarna för lite soltimmar till helgen då jag får ett par dagars ledighet.

Bäst jag sätter lite rotation här och packar det sista.
Lite frulle sen off I go

/C


Uppdatering


Funderingar. Känslor. Utmaningar. Nya människor. Klump(ar) i magen. Spänning. Tankar hit och dit. Glädje. Skratt. Nya intryck.= En kort sammanfattning av de senaste dagarna.

Nu blir det marsch i säng.. Måste sova in några timmar inför morgondagens monsterpass. Gillar INTE att jobba kväll! Grrr...

/C

RSS 2.0